Ildi honlapja
Tonhalas szendvics
1 doboz tonhal
3-4 evőkanál tejföl
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 paradicsom
sajt
A kenyereket piristuk meg, kenjük meg a tonhal, tejföl és apróra vágott vöröshagyma keverékével. Tegyünk rájuk pár szelet karikára vágott paracsidomot, végül reszelt sajtott rakjunk a tetejére és tegyük be a szendvicseket a melegszendvics sütőbe. Akkor lesz igazán finom, ha a sajt enyhén megpirul a tetején.
Legcsokisabb brownie
26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió
A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/.