Ildi honlapja


MENÜ

Tonhalas szendvics

 

1 doboz tonhal

3-4 evőkanál tejföl

1 kisebb fej vöröshagyma

1-2 paradicsom

sajt

 

A kenyereket piristuk meg, kenjük meg a tonhal, tejföl és apróra vágott vöröshagyma keverékével. Tegyünk rájuk pár szelet karikára vágott paracsidomot, végül reszelt sajtott rakjunk a tetejére és tegyük be a szendvicseket a melegszendvics sütőbe. Akkor lesz igazán finom, ha a sajt enyhén megpirul a tetején.

 

Legcsokisabb brownie


26 dkg étcsokoládé

10 dkg vaj

4 tojás

30 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

14 dkg liszt

10 dkg darabolt dió

A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/.

Asztali nézet